Meinl lanceert eigen stokkenmerk
Meinl Stick and Brush
Merknieuws 27-06-2018 15:45
In Gutenstetten, bij de Meinl Fabriek, werd afgelopen weekeind het allereerste Meinl Percussion festival georganiseerd. De Duitsers gebruikten het festival meteen voor de lancering van hun nieuwste afdeling: Meinl Stick and Brush.

Meinl maakte voor percussie al de nodige mallets, dus de stap naar stokkenfabrikant is misschien iets minder groot dan het lijkt. En ook in de jaren '80 en begin jaren '90 had Meinl al stokken in het aanbod. Maar voor het nieuwe aanbod gingen de duitsers terug naar de tekentafel. 

Het aanbod op stokkengebied is vooralsnog behoorlijk overzichtelijk: de basismodellen zijn 7a, 5a, 5b en 2b en dan zijn er van de eerste drie nog verschillende lengtes en verschillende tips verkrijgbaar. In de Big Apple reeks zijn er twee speciaal op jazzdrummers gerichte stokken verkrijgbaar: de Bop en Swing. Alle stokken zijn gemaakt van hickory, behalve de drie stokken in de Concert-serie. In de klassieke wereld is er een sterke voorkeur voor esdoorn, en de SD1, SD2 en SD4 zijn dan ook als enige in het aanbod afwijkend. 

Naast stokken is er ook een uitgebreid scala aan brushes voorhanden. Zowel met houten als nylon handvat, en met stalen en nylon haren. Bij de rods kun je kiezen uit een veelvoud aan materialen en constructies: van nylon en berkenhout tot bamboe en stro. 

Over wanneer de Meinl stokken, brushes en mallets beschikbaar komen houdt het merk zich nog even op de vlakte, maar de complete catalogus is inmiddels te bekijken op de kersverse website www.meinlstickandbrush.com