Bombay Show Pig passend in abattoir
Video's cd presentatie 'Vulture / Provider'
On Stage 15-06-2012 15:12
Op 5 mei vond de cd presentatie van 'Vulture / Provider' van Bombay Show Pig plaats in Utrecht. In 'Het Kleine Vleeschhuys' in Utrecht, een 15e eeuws abattoir, speelden drumster Linda van Leeuwen en gitarist Mathias Janmaat de al broze muren tot gruis. Met hun optredens op Noorderslag en in De Wereld Draait Door zette het duo BSP definitief op de muzikale kaart. De cd presentatie maakte het feestje compleet.

'Vulture / Provider' is opgenomen en uitgebracht bij Kytopia Records, waar Simon Akkermans (C-Mon & Kypski) de productie voor zijn rekening nam. In drie maanden tijd hebben ze zo'n beetje uithoeken van het geluidsspectrum opgezocht. Met behulp van onder andere Frank Wienk op percussie en Fay Lovski op zingende zaag is album een scala aan audiodiversiteit geworden, zonder af te doen aan eigen vorm van de nummers.

Op het podium en op het album staat een stevig duo te rocken dat mede dankzij Akkermans en consorten een memorabele plaat heeft afgeleverd. Een goede, echte eerste plaat die om meer vraagt. Het vele productiewerk wordt live 100% afgevangen, gesampled en als een muur neergezet alsof het duo zelf alles uit de vingers tovert. In short: Bombay Show Pig mag van ons veel gaan spelen en meer muziek uit gaan brengen.

Bij dit artikel vind je drie video's van de nummers On a Plane, Shackles and Chains en Heart in a Headlock. Veelzijdig en rockend.

Live is BSP voorlopig genoeg te zien op verschillende festivals in den lande. Maar vanaf eind juli doen ze 'even' wat shows in Zuid-Afrika. Check voor optredens het BSP-tourschema op Facebook.

video player

drummer links