Video's Van Merwijks Music Machine 2009
Latin Soul & Boogaloo met Roberto Vizcaino en Gianna Tam
On Stage 17-04-2009 11:05
Traditiegetrouw tourde Lucas van Merwijk in februari weer met zijn jaarlijkse editie van Van Merwijks Music Machine door Nederland. Dit jaar was het programma een ode aan Latin Soul & Boogaloo. Net als twee jaar geleden was meesterpercussionist Roberto Vizcaino uitgenodigd om de percussie voor zijn rekening te nemen. Gianna Tam, Lucas' dochter, nam haar soulvolle zang en andere percussie voor haar rekening. Verder was de band aangevuld met Jeroen Vierdag op bas, Marc Bisschoff op piano en trompettist Rik Mol.Eerder zag je op Slagwerkwereld.com al de vooraankondiging van de band en dit verslag. Daarom nu niet minder dan zes nieuwe video's met solo's van Lucas, Roberto, de band en zelfs een special van het concert met Gianna Tam in de hoofdrol. Binnenkort brengt zij haar eigen eerste album uit, als afstudeerproject aan het Conservatorium van Amsterdam. Tegen die tijd vind je daarover natuurlijk meer op Slagwerkwereld.com.

Een tekstuele uitleg over de Latin Soul & Boogaloo is hier niet nodig, die geeft Lucas je zelf in de eerste video 'Introductie Latin Soul & Boogaloo'. Alle video's geven een impressie van de concerten tijdens de tour. De andere video's zijn solo's van Lucas en Roberto, solo's van de band en de feature van Gianna, waarin duidelijk naar voren komt hoe de band zich de zaal en het publiek eigen maakt.

Naast het muzikale programma is het concept van de Music Machine vanzelfsprekend op slagwerk gericht. Lucas van Merwijk heeft de gave dit vloeiend in de arrangementen naar voren te laten komen. Los van de afzonderlijke solo's blijven de drums en percussie de basis van de muziek. De pure drums en percussie kun je bekijken in de eerste vier video's. Maar bekijk vooral ook de introductie. Behalve de virtuoze solo's van Roberto Vizcaino, de muziek van de band en de virtuositeit van de muzikanten, geeft van Merwijk je gewoon een goede les in muziekgeschiedenis die Van Merwijks Music Machine 2009 helemaal samenvat.

Bekijk de impressies van een show die -als je er bij was- je simpelweg overdonderde. In 2010 kun je een nieuw Machine Team weer live gaan bekijken. Bekijk hieronder de video's van 2009 en de foto's van het concert.

video player
drummer links