Video's Martin Verdonk Adams Drumworld festival
Met Amik Guerra (trompet) en Vladimir Petrov (marimba)
On Stage 07-10-2011 23:33
Op 11 september vond de achtste editie plaats van het Adams Drumworld Festival in Ittervoort. Drumworld boekte artiesten uit zeven landen uit alle windstreken voor haar jaarlijks drumfestival. Van Belgie tot Griekenland, Engeland, de Verenigde Staten, Nederland, Bulgarije en zelfs Cuba. We beginnen de serie video-artikelen van het festival met Martin Verdonk die trompettist Amik Guerra uit Cuba en marimba-virtuoos Vladimir Petrov uit Bulgarije had uitgenodigd voor zijn optreden.

Tycoon-endorser Martin Verdonk stond voor de tweede keer op het Drumworld festival. Deze keer met twee gasten. Zijn veelzijdigheid is een van zijn grootste kenmerken - Martin speelt op 8, 14, 15 en 16 oktober de serie Symphonica in Rosso-concerten in de Gelredome. Bij Adams toonde hij zich van een geheel andere kant, met twee fantastische muzikanten.

Amik Guerra is geboren en getogen in Havana, Cuba en woont tegenwoordig in Liechtenstein. De trompettist is bekend van zijn werk met de Afro Cuban All Stars. Naast zijn werk met deze wereldberoemde band is hij al enkele jaren een terugkerende artiest op het North Sea Jazz festival in Rotterdam.

Vladimir Petrov is een Bulgaarse meester op de marimba. Samen met Martin bereidde hij het grootste gedeelte van het optreden voor. Amik vloog de ochtend van het festival in vanuit Zwitserland. Na enkele extra voorbereidingen voor het optreden, werd dit trio een van de grote verassingen van het Drumworld festival dit jaar.

Gedurende het optreden vertelde Martin over de achtergronden van de nummers die gespeeld werden. Alhoewel de voorbereidingen miniem waren, klonken de nummers alsof het trio al jaren bestond. Volwaardige nummers waarin ieder ruimte kreeg voor zijn instrument en zijn spel. Een overtuigend optreden waarvan de nummers met gemak op een album gezet kunnen worden om het aan de rest van de wereld te laten horen. Niet in het minst omdat dit optreden een onverwacht welkome afwisseling was op een drumfestival, waar het publiek veelal standaard drumclinics kan verwachten.

Hieronder vind je vijf video's van 'Verdonk, Guerra & Petrov'. Natuurlijk zit de percussiesolo van Martin er bij.

Voor meer foto's van de drie heren kun je hieronder doorklikken naar hun eigen fotoalbums:
- Martin Verdonk
- Amik Guerra
- Vladimir Petrov

video player

drummer links