Meesterwerk Binkbeats
Video en extra's bij het artikel in Slagwerkkrant 203
Slagwerkkrant Plus 13-12-2017 10:12
In de OPmaat van Slagwerkkrant 203 (januari-februari 2018) vind je een artikel over het nieuwe album van Binkbeats. Slagwerker en multi-instrumentalist Frank Wienk maakte onder naam Binkbeats al een serie indrukwekkende video's waarin hij in zijn eentje, middels looping, live covers neerzet van inspirators als Flying Lotus, Aphex Twin, Amon Tobin en Caribou. Op het album "Private Matter Previously Unavailable Part 1" speelt hij louter eigen composities, maar wel weer vanuit dezelfde set-up met loops. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je video's bekijken; van de eerste serie ("Beats Unraveled"), maar ook een paar audiovideo's van "Private Matter" Daarnaast vind je een link naar Binkbeats’ instrumentenoverzicht-video’s.

door Erk Willemsen

We kennen Frank Wienk als percussionist van Kyteman, als slagwerker bij Slagwerk Den Haag en natuurlijk als soloartiest Binkbeats. Hij kreeg internationaal veel bijval, en de video Binkbeats Performing a J. Dilla Live Mixtape werd al bijna 800.000 keer bekeken.

 

Na deze twaalf video’s wilde Frank Wienk, oftewel Binkbeats, af van de covers en ging hij eigen nummers maken, met dezelfde set-up in een onvoorstelbaar rijk instrumentarium.

Van zijn nieuwste album Private Matter zette Frank Wienk een heel aantal video's met de audiotracks op zijn Youtube-kanaal. Je kunt ze bekijken via deze link naar Youtube-kanaal Binkbeats

 albumhoes Private Matter

 

Binkbeats tijdens de albumpresentatie @ADE 

Frank Wienk zette naar aanleiding van zijn nieuwste album op Instagram een aantal korte video's waarop je de bijzondere instrumenten kunt zien die hij allemaal gebruikt voor zijn loops. Bekijk ze op de Instagram-pagina van Binkbeats (screendump, zie hieronder), inclusief videodemo per instrument; precies vijftig stuks.

 
Set-up tijdens albumpresentatie @ADE

Twee jaar werkte hij aan zijn ep Private Matter Previously Unavailable Part 1. Dat deed hij veelal alleen, met zijn eigen set-up, met in gedachten dat alles solo live uitvoerbaar moest zijn. Daarnaast werd hij bijgestaan door coproducer en mixer Simon Akkermans, wondertoetsenist Niels Broos, Jameszoo en zangeres Luwten. Een prachtplaat is het geworden, beschikbaar op Youtube en streamingdiensten, en verder alleen op vinyl. www.youtube.com/binkbeatsmusic

 

  

In Dust / In Us live in de studio

 

De videoclip bij In Dust / In Us

De making of de videoclip van In Dust / In Us

 

Binkbeats is de percussionist van het Kyteman Orchestra, en slagwerker bij Slagwerk Den Haag. Ook speelde hij onlangs slagwerk in het Metropoloe Orkest bij het ADE openingsconcert met Jameszoo.


Bekijk ook het artikel in Slagwerkkrant 203 (januari-februari 2018). Geen abonnee? Geen probleem. Haal Slagwerkkrant bij je tijdschrifthandelaar of bestel 'm los bij ons. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten. Dit nummer kun je online bestellen tot 22 februari 2018. Ga naar: www.slagwerkkrant.nl/lees-slagwerkkrant