Muzikantendag met Slagwerkkrant Masterclass Room
Ed Warby, Jeroen Kleijn, Hans Eijkenaar e.v.a. in en om de Melkweg
Slagwerkkrant Plus 07-05-2007 11:21
Zaterdag 12 mei is het Muzikantendag in Amsterdam. Buma Cultuur organiseert deze dag, opnieuw met medewerking van Slagwerkkrant en Slagwerkwereld.com. We hebben in de Melkweg onze eigen intieme Slagwerkkrant Masterclass Room met Mark Eeftens, Mario Goossens, Jeroen Kleijn en Marco ‘Toro’ Bernal, en presenteren in de Oude Zaal een drumclinic met Ed Warby. Het programma dat Slagwerkkrant presenteert, vind je hieronder.Melkweg, Oude Zaal

12.00-13.00 Ed Warby: Drumclinic
De Slagwerkkrantlezers kozen hem in 2006 opnieuw tot dé Nederlandse metaldrummer van het jaar. Ed Warby rondde onlangs de opnamen af voor de nieuwe cd van Gorefest. In de Melkweg vertelt hij over zijn aanpak bij Ayreon en Gorefest, en illustreert dit al spelend op zijn imposante set, begeleid door de backingtracks van beide bands. Warby is er een meester in om ingewikkelde partijen helder te laten klinken. Hij speelt knallende blastbeats, maar is ook subtiel en smaakvol. Een drumclinic die je niet mag missen!

Melkweg, Slagwerkkrant Masterclass Room

12.00-13.00 Mark Eeftens: The Grip - over stokhouding en slagtechniek
Jarenlang vroeg hij alle topdrummers, nationaal en internationaal, naar hun grip. In Slagwerkkrant wijdde hij er afgelopen jaar een artikelenserie aan. The Grip gaat over stokhouding en slagtechniek. Op welke verschillende manieren kun je je drumstokken vasthouden? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende grips en slagtechnieken? Vraag het Mark Eeftens!

13.15-14.15 Mario Goossens: Eigen band of sessiewerk?
Mario Goossens speelt in Triggerfinger maar is ook een van de meestgevraagde studiodrummers in België. In deze masterclass gaat hij in op het verschil tussen sessiedrummen en ‘je eigen ding doen’, zoals bijvoorbeeld in zijn eigen band Triggerfinger. Hij illustreert het geheel met audiovoorbeelden en meespeeltracks. Duizendpoot Goossens speelde in het verleden onder meer bij Hooverphonic, Noordkaap, Novastar en het Engelse Winterville.

14.30-15.30 Jeroen Kleijn: Huisdrummer van Excelsior
Drums bij Johan, Spinvis, Bauer, Scram C Baby en Daryll-Ann. Hoe is het om bij al die verschillende bands van een en dezelfde platenmaatschappij te drummen, zowel in de studio als live? Mark van Schaick interviewt Jeroen Kleijn over zijn beroep als huisdrummer van Excelsior.

15.45-16.45 Marco ‘Toro’ Bernal: Hoe combineer je metal en latin?
Marco ‘Toro’ Bernal werd bekend als drummer van ‘metalatino’ band Laberinto. Met zijn Toro Ensamble maakt hij Afro-Venezolaanse muziek. Hoe combineer je metal en Latin? Bernal legt uit en demonstreert op drums en conga’s hoe hij latinritmes naar het drumstel vertaalt en hoe je met percussie rock kunt verrijken.

21 programmaonderdelen per uur
Er is nog veel meer te beleven met elk uur 21 programmaonderdelen in 21 zalen van de Melkweg, Cinecenter en Sugar Factory. Je komt alles te weten over carrière maken in de muziek, financiële zaken, auteursrechten en subsidies.

The Case is het jaarlijks terugkerende, boeiende project van de band van Anouk, onder leiding van Hans Eijkenaar. Ze nemen een band een dag lang op sleeptouw, schrijven songs, producen, managen en laten eindedag het resultaat aan het publiek horen.

The Spades en Roosbeef doen de Engine Room, waarbij je in en om de band zit en het wordingsproces van de muziek van nabij meemaakt.

Neem vooral ook je cd- of dvd-demo mee, want er zit een indrukwekkende club van deskundigen klaar om je muziek en presentatie van commentaar te voorzien en tips te geven waar je het beste heen kunt met je demo.

Kaartverkoop
Muzikantendag, zaterdag 12 mei 2007, Melkweg, Cinecenter, Sugar Factory
11.00-18.00 uur - Tickets (€ 16,- excl. reserveringskosten, geen verplicht lidmaatschap) zijn verkrijgbaar bij de Melkweg, AUB Ticketshop, Uitburo (0900-0191 - € 0,40 p.m.), Ticket Service (0900 - 3001250 - € 0,45 p.m.), 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

De voorverkoop is al gestart. Meer info op www.muzikantendag.nl.

Organisatie
Muzikantendag wordt georganiseerd door Buma Cultuur, met medewerking van Sena Performers. De programmering is tot stand gekomen in samenwerking met BGIN, BV Pop/FNV Kiem, Gitarist, IMMF, Interface, Keyboard Plus, Ongekend Talent, POP NL, Productiehuis OostNederland en Slagwerkkrant.
drummer links