Slagwerkkrant presenteert Richard Heijerman op Muzikantendag
De sound van Sjako’s Heijerman op Lignum drums
Slagwerkkrant Plus 08-05-2008 14:23
Zaterdag 17 mei is het weer Muzikantendag, voor het eerst in 013 Tilburg. Slagwerkkrant is natuurlijk weer aanwezig met een stand en presenteert in The Sound Room Sjako’s Richard Heijerman op Lignum Drums. Kom ook luisteren naar Marcel van As en Arthur Lijten.De Muzikantendag (zaterdag 17 mei van 10.30-18.00 uur) is hét platform voor inspiratie, informatie en toegang tot een uitgebreid netwerk van meer dan 100 professionals uit de muziekscène. Met workshops, clinics en panels kunnen aanstormende muzikanten en bands in één dag hun muzikale bagage vergroten. Zorg erbij te zijn met je band. Echt zinvol. Reken erop! Zie het hele programma op www.muzikantendag.nl!

Artiesten als Pete Philly & Perquisite, Alain Clark, Ilse DeLange, Voicst, Room Eleven, Noisia, GRAM en Lucky Fonz III zullen vertellen over de ins en outs van het muzikantenbestaan en hun sleutel tot succes.

Drie tijdschriften voor muzikanten staan garant voor een interessant en diepgravend programma in The Sound Room, alias de Kleine Zaal: Gitarist, Interface en Slagwerkkrant. Alles in die zaal draait om ‘sound’.

Richard Heijerman & Lignum Drums
Het slagwerkgedeelte van The Sound Room wordt namens Slagwerkkrant ingevuld door Richard Heijerman. Hij bespeelt dit uur Lignum Drums, gebouwd door Gert Breugelmans uit Wuustwezel; topklasse drums gebouwd uit massieve houtdelen, en mede daarom een sound die Richard Heijerman bijzonder goed beviel. Hoe dat in de praktijk voor hem uitwerkt vertelt hij aan Slagwerkkrant-testredacteur Dennis Boxem. En illustreert hij natuurlijk met het spel waarmee hij furore maakt bij Sjako, Ma’ Rain, Bob Fosko en Beatrice van der Poel.

Richard Heijerman / Lignum 20/12/14/14sn

En verder op de muzikantendag
Kom ook eens kijken bij de clinic die door collega-magazine Gitarist (www.gitarist.nl) wordt georganiseerd: Leendert Haaksma, voorheen Anouk, docent aan het Rotterdams Conservatorium, demonstreert met zijn band Blowbeat zijn zelfgebouwde Hook Amps. Met drummer Arthur Lijten!

En dan Marcel van As: hij doet een masterclass “Spelen met Loops & Sounds; haal meer uit je drums!” Marcel van As speelde in de afgelopen 10 jaar in bands als Handsome 3some, Coparck en Drums United altijd drums in combinatie met elektronica. Samplers, sequencers en triggers op en rond je drumkit. Wat kun je daar allemaal mee als drummer? Marcel vertelt over zijn geschiedenis met deze toepassingen en laat zien wat er allemaal kan.

Slotstuk van de dag is hilarisch: Smashing Guitar.

  • Lees daarover in dit nieuwsbericht op Gitarist.nl

    Vergeet je demo’s niet (neem een stapel mee!) voor het demopanel: claim to fame!

    Kaartjes kosten maar 10 euro voor de hele dag. Bij de bekende voorverkoopadressen.
    Zie ook www.muzikantendag.nl
  • drummer links