Drumtalent 2017 Damian de Weerd krijgt Adams 8000 set
Uitreiking bij Adams Drumworld
Muzieknieuws 20-01-2018 05:01
Damian de Weerd won in september de Drumtalent 2017 contest. De Finale vond plaats tijdens het Drumworld Festival bij Adams Drumworld in Ittervoort. Behalve de eer was het natuurlijk ook uitkijken naar de hoofdprijs: een Adams 8000 set, speciaal gemaakt voor de winnaar! In december is de set officieel aan Damian overhandigd door Adams-directeur Frans Swinkels.

De jonge drummer (16 jaar) viel tijdens zijn optreden op met een volwassen touch en feel, en toonde bij vlagen een voor drummers toch ook wel onontbeerlijke baldadigheid. Volgens de jury had Damian de Weerd: ‘een mooie techniek vol vuur en een prettige voorin-opvatting. Hij kan zeker nog werken aan zijn (solo)opbouw en iets meer dynamiek mag ook wel. Jurylid Simon Phillips constateerde nog een fijne dosis anarchie; altijd welkom bij een jonge drummer!

Frans Swinkels reikte de Adams 8000 uit aan damian de Weerd. 

 

Drumtalent is een tweejaarlijkse competitie, uitgeschreven door Slagwerkkrant en Adams. Damian de Weerd gaat als winnaar ook een optreden doen tijdens het aankomende Drumworld Festival 2018.

www.drumworld.nl